1. Het vergelijken van brandstof besparing

U kunt dit diagram gebruiken om te zien wat de prestatie van de band op het gebied van brandstofverbruik is. Brandstofverbruik wordt gerangschikt van klasse A (het laagste brandstofverbruik) tot en met klasse G (het hoogste brandstofverbruik).

2. Het vergelijken van de remprestatie op nat wegdek

Deze grafiek laat zien hoe goed een band remt onder natte wegomstandigheden. De prestatie wordt in kaart gebracht op een schaal van klasse A (de veiligste band, met de kortste remweg) tot en met klasse G (minst veilig, band met de langste remweg).

Stop tot wel 4 autolengtes eerder. Deze berekening is gemaakt voor een auto voorzien van vier A geklasseerde banden rijdend met een snelheid van 80km/h, de remweg kan in dit geval wel 18 meter verschillen ofwel 30% korter zijn dan met G geklasseerde banden.

3. Het vergelijken van het niveau van het externe afrol geluid

Dit diagram laat u zien wat het niveau, in decibellen (dB), van het externe afrol geluid is van de band. Het pictogram met de drie golfjes vertelt hoe de band presteert in vergelijking tot de toekomstige Europese limiet. Het externe afrol geluid hoeft niet veel te maken te hebben met het geluid dat u kunt horen in de auto.

3 zwarte golven = hoog geluidsniveau maar in lijn met de huidige EU regels
2 zwarte golven = gemiddeld geluidsniveau, tussen de toekomstige limiet en 3dB daar onder
1 zwarte golf = laag geluidsniveau, vanaf 3 dB onder de toekomstige geluidslimiet