De B.F. Goodrich Company, later bekend als BFGoodrich, werd opgericht door Dr. Benjamin Franklin Goodrich in 1870 en was een van de eerste producenten van rubberbanden die ten westen van de Appalachen werd gelokaliseerd. In het voorgaande jaar had Goodrich de Hudson River Rubber Company gekocht. De BFGoodrich Company, gevestigd in Akron, Ohio, begon als een producent van rubberen slangen, die meestal als brandslangen werden verkocht. Het bedrijf produceerde ook rubberen riemen, vergelijkbaar met die op moderne voertuigen als serpentineaandrijvingen (ventilatorriem). Naarmate het bedrijf groeide, begon het pneumatische fietsbanden te produceren, wat uiteindelijk leidde tot de productie van pneumatische autobanden in 1896, waardoor BFGoodrich het eerste bedrijf in de Verenigde Staten was dat dit type band produceerde.

BFGoodrich is een Amerikaans bandenbedrijf. Oorspronkelijk onderdeel van het industriële conglomeraat Goodrich Corporation, werd het in 1990 (samen met Uniroyal, toen The Uniroyal Goodrich Tire Company) overgenomen door de Franse bandenfabrikant Michelin. Vóór de verkoop was BFGoodrich de eerste Amerikaanse bandenfabrikant die radiaalbanden maakte. Het maakte banden voor de toen nieuwe Winton-auto van Winton Motor Carriage Company.

BFGoodrich-banden zijn gemonteerd op een aantal opmerkelijke historische voertuigen:
⦁ In 1903 werd de eerste auto die de Verenigde Staten doorkruiste uitgerust met BFGoodrich-banden.
⦁ In 1927 werd het vliegtuig van Charles Lindbergh, de ‘geest van St. Louis’, die de eerste succesvolle non-stop vlucht over de Atlantische Oceaan maakte, uitgerust met BFGoodrich-banden.
⦁ In 1977 werd de space shuttle Columbia uitgerust met BFGoodrich-banden tijdens de bouw.
⦁ BFGoodrich was betrokken bij verschillende wedstrijden en genoot van het succes met 28 overwinningen in de Baja California Competitions en 13 keer winnaar van de Paris-Dakar Rally. Het was ook de leverancier van banden voor de seizoenen van 2006 en 2007 van het World Rally Championship.