Bridgestone een Japans bandenmerk/bandenfabriek opgericht door Shojiro Ishibashi. Het woord Bridgestone Betekend ‘stenen brug’
De eerste Bridgestone-band werd geproduceerd op 9 april 1930 door de Japanse “Tabi” Socks Tire Division (eigenlijk gemaakt als Jika-tabi). Een jaar later op 1 maart 1931 maakte de oprichter, Shojiro Ishibashi, de “Tabi” Socks Tire Division onafhankelijk en richtte het Bridgestone Tire Co., Ltd. in de stad Kurume op. “Bridgestone” is genoemd naar de naam van de oprichter, Shojiro Ishibashi (Ishi = Stone, Bashi = Bridge). In 1988 nam Bridgestone de Amerikaanse bandenfabrikant Firestone over.
Bridgestone Tyre Co., Ltd. richtte zich op productiebanden die grotendeels op Japanse technologie waren gebaseerd. Het jonge bedrijf ondervond in het begin veel moeilijkheden op het gebied van technologie, productie en verkoop. Uiteindelijk werden verbeteringen in kwaliteits- en productieprocessen bereikt, wat ertoe leidde dat het bedrijf zich snel uitbreidde in binnenlandse en buitenlandse markten.

ONTWORPEN MET HET OOG OP UW VEILIGHEID.
Banden zijn het enige deel van het veiligheidssysteem van uw wagen dat daadwerkelijk in contact staat met de weg. De ingenieurs van Bridgestone ontwerpen banden met het oog op uw veiligheid.

Waar u ook woont en met welk voertuig u zich ook verplaatst, Bridgestone heeft precies de band waarmee u en uw geliefden zich veilig voelen op de weg. Bridgestone ’s volledige assortiment van hoogwaardige banden biedt uitstekende veiligheid en controle zodat u vol vertrouwen de baan op kunt.
Bridgestone legt zich toe op het naleven van de hoogst mogelijke veiligheidsnormen voor alle wegdekken en in alle weersomstandigheden overal ter wereld en in elk seizoen. De geavanceerde loopvlakontwerpen en speciaal samengestelde rubber compound van de nieuwste generatie banden van Bridgestone creëren nieuwe referenties voor grip, stuurbaarheid en betrouwbaarheid in de meest extreme omstandigheden. Wij testen onze banden tot het uiterste op onze testterreinen in Italië en Zweden.