Continental is een toonaangevend Duits productiebedrijf voor auto’s dat zich specialiseert in banden, remsystemen, interieurelektronica, automobielveiligheid, aandrijflijn- en chassiscomponenten, tachografen en andere onderdelen voor de auto- en transportindustrie. Continental is gevestigd in Hannover, Nedersaksen, Duitsland. Continental is ‘s werelds op drie na grootste bandenfabrikant. Continental werd in 1871 opgericht als een rubberfabrikant, Continental-Caoutchouc en Gutta-Percha Compagnie. Na de overname van de VDO-auto-eenheid van Siemens AG in 2007, werd Continental in 2012 op de derde plaats gezet in de wereldwijde OEM-onderdelenverkoop van auto’s, volgens een studie die werd gesponsord door PricewaterhouseCoopers. De banden van Continental staan voor moderne technologie en continue innovatie. Het doel van het bedrijf is wereldwijd leiderschap in technologie. Daarom wordt steeds geïnvesteerd in research & development. Zowel het rijcomfort van Continental zomerbanden als de veiligheid van deze banden worden steeds verder verbeterd. Continental levert zomerbanden voor personenauto’s, bestelwagen en bedrijfswagens, waaronder lichte vrachtwagens. De Continental band staat voor uitstekende kwaliteit! Continental is ook groot in winterbanden. De banden van Continental behoren wereldwijd tot de best scorende winterbanden die je kunt kopen. Continental autobanden komen als beste uit de test van onder andere de ANWB.

Black Chili

Het geheim van het succes van de nieuwe PremiumContact™ 6 is de Black Chilli technologie van Continantal. Een uniek rubbermengsel zorgt voor een uitstekende prestaties van Continental-banden.
Deze technologie maakt het verschil tussen een basisband en een band van hogere klasse. In de geheime receptuur van een band ligt de basis waarom de ene band beter rolt dan de andere, of waarom de grip van een band veel beter is, daar waar een andere band al slipt. De basisgrondstoffen zijn over het algemeen bekend, maar net als bij een goede wijn ligt het aan hoe creatief de producent met toevoegingen omgaat om zo een perfect eindresultaat te krijgen.
De nieuwe PremiumContact™ 6 combineert comfort, stuurprecisie, maximale veiligheid en goede milieu-eigenschappen in één band. Om dit te bereiken, is er een nieuwe compound ontwikkeld met een innovatief design die gebaseerd is op de high-tech SportContact™ 6 en een profiel voor een comfortabele reis. Het resultaat is een band die de handling, rolweerstand, kilometerprestatie en comfort met 15% verbetert ten opzicht van zijn voorganger.
De PremiumContact™ 6 zal geproduceerd worden in 70 maten voor wielen van 16 t/m 21 inch voor personenwagens en SUV’s.