Hankook Tire werd opgericht door de grootvader van Jae Hun Chung in 1941 als de Chosun Tire Company en werd in 1968 omgedoopt tot Hankook Tire Manufacturing. Het woord “Hankook” betekent in het Koreaanse banden.

De wereldwijde reputatie van Hankook Tire is grotendeels gegroeid dankzij de productie van radiaalbanden en bias-ply banden.
Alle producten van Hankook zijn gebaseerd op het concept van de Kontrol-technologie en zijn erop gericht om de consument, door middel van “prestaties, comfort, veiligheid en milieu”, plezier in het autorijden te geven. Van de extreme prestaties in de motorsport tot aan de dagelijkse routine van het op regenachtige dagen naar school brengen van de kinderen, de Kontrol-technologie is altijd aanwezig. Het bedrijf levert nu banden als originele uitrusting aan verschillende autofabrikanten. Naast het produceren van ongeveer 92 miljoen banden per jaar. Hankook banden zijn zeer concurrerend en zijn bekent om hun duurzaamheid en onbesproken wegligging op zowel droog, nat, maar vooral besneeuwd wegdek. Zoals alle technologiemerken uit Zuid-Korea heeft ook dit merk zich snel opgewerkt tussen alle concurrentie.