Zijn de banden die u verkoopt nieuw en gegarandeerd?
Ja, wij verkopen uitsluitend nieuwe banden met dezelfde fabrieksgarantie als de banden die verkocht worden in garages of autocentra.
Nadat ze uit de fabriek gekomen zijn worden de banden opgeslagen en ze zijn maximaal drie jaar oud.
Wij bieden geen gecoverde of tweedehands banden aan.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
Alle prijzen zijn incl. verzendkosten en BTW.

Wat is de verwijderingsbijdrage?
In 1999 werd de verwijderingsbijdrage ingevoerd. Dat is een vast bedrag die u als consument moest betalen als u, voornamelijk, elektronica kocht. ‘Moest’, want in 2011 is de verwijderingsbijdrage afgeschaft. Twee jaar later, in 2013, is de verwijderingsbijdrage voor groot witgoed en koel-vriesapparatuur afgeschaft. Voor autobanden is er echter nog steeds een verwijderingsbijdrage. Deze is wettelijk vastgesteld op 1,50 euro per band bij de aanschaf van nieuwe banden.

RecyBEM is de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor de afvoer van autobanden. Kees van Oostenrijk is bestuurder van Band en Milieuorganisatie, verbonden aan RecyBEM. Hij vertelt ons dat RecyBEM zorgt voor het gestructureerd inzamelen van gebruikte autobanden. RecyBEM is in 2004 opgericht door de leden van de Vereniging Band en Milieu (BEM) om invulling te geven aan de verantwoordelijkheden uit het Besluit beheer autobanden. In 2015 heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu betaling van de afvalbeheersbijdrage voor autobanden aan de Stichting Fonds Band en Milieu organisatie algemeen verbindend verklaard (AVV). De bandenbedrijven zijn verplicht de wettelijke 1,50 euro af te dragen aan zijn organisatie. Daartoe hebben ze ook de plicht een deugdelijke administratie bij te houden. Het is aan de markt zelf om de prijs te bepalen en dat door te rekenen aan de consument.

Wat is DOT?
Het DOT (Department of Transportation) nummer van de band geeft de productiedatum aan. Het bestaat uit 4 cijfers die de week en het jaar van productie aangeven.
Voorbeeld: DOT B94W HWNX 3903

  • B9 : Fabriekscode van de band.
  • 4W : Afmetingencode van de fabrikant.
  • HWNX : Specifieke (optionele) code van de fabrikant.
  • 3903 : Productiedatum van de band. In dit geval is de band in de 39e week van 2003 geproduceerd

Kan ik over de prijzen op uw site onderhandelen?
De opgegeven prijzen zijn de laagste internetprijzen die beschikbaar zijn en er kan over deze prijzen niet worden onderhandeld. De bandenprijzen zijn exclusief montage kosten. Deze montagekosten worden berekend door de montagepartner van uw keuze.

Bied uw bedrijf technische ondersteuning en kunt u mij advies geven over de bandenmaat die geschikt is voor mijn voertuig?
Wij bieden geen “technische” ondersteuning maar kunnen u wel de exacte originele bandenmaat doorgegeven die bij uw voertuig past.

Wat is mijn garantieperiode?
Uw garantie periode is gelijk aan die van de fabrikant.

Is het veilig om bij VPS Bandenservice online te winkelen?
Winkelen bij VPS Bandenservice is veilig. De site is beveiligd met SSL-coderingstechnologie. Hierdoor is onderschepping door derden onmogelijk.
Uw bestelde producten kunnen dezelfde dag nog worden verstuurd. Wij bieden u nagenoeg alle gangbare betaalmethoden aan, waaronder: Ideal, Internetbankieren, Mastercard en Paypal.

Kan ik de banden terugsturen als ik me bedenk?
We accepteren alleen retourzendingen als de banden:

  • In de originele verpakking zijn
  • De producten ongebruikt zijn
  • Niet gemonteerd zijn geweest

Bij retour is 100% restitutie van toepassing minus de gemaakte vrachtkosten. Indien een product beschadigd of incompleet retour wordt ontvangen door ons, terwijl dit niet van te voren is gemeld, kunnen wij u een vergoeding in rekening brengen. Hierbij wordt onderzocht wat de reden van beschadiging is. U bent verantwoordelijk voor de retourzending tot het moment wij deze hebben ontvangen. Neem contact met ons op voor een retourformulier.

Indien u gebruik wenst te maken van het herroepingsrecht kunt u de ontvangen artikelen binnen 30 dagen retourneren. Deze bedenktermijn gaat in op de dag na ontvangst van het product.
Gedurende de bedenktijd zult u zorgvuldig omgaan met het bestelde product en de verpakking. Indien u van de herroepingsrecht gebruik maakt, dient u het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan ons retour te zenden.

Wat is de wettelijke bedenktijd (herroepingsrecht)?
Als u koopt op afstand hebt u een wettelijke bedenktijd van veertien dagen. Uw bedenktijd begint op de dag nadat u het product hebt ontvangen. Bij VPS Banden Service heeft u het recht om binnen 30 dagen zonder opgave van reden de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u het goed fysiek in u bezit krijgt. Herroepen gebeurt door middel van een ondubbelzinnige verklaring. U mag zowel schriftelijk als mondeling herroepen. Schriftelijk herroepen (zoals per e-mail) verdient de voorkeur, omdat het aan u is om te bewijzen dat u op een juiste wijze en tijdig uw herroepingsrecht hebt uitgeoefend. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF) U bent niet verplicht dit formulier te gebruiken. Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen van ons terug die u tot op dat moment hebt gedaan (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) en in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. Wij mogen wachten met de terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen. De goederen dienen in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop u het besluit om de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug gezonden te worden of overhandigd te worden. De retour verzend kosten van de goederen zijn voor uw rekening. U bent aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen.

Hoe lang duurt het om mijn betaling te bevestigen en mijn bestelling te verwerken?
Enkele seconden. U ontvangt onmiddellijk een elektronische bevestiging, waarna de producten gereed worden gemaakt voor verzending.

Wat zijn mijn bezorgopties?
Nadat u de banden hebt gekozen die u wilt kopen, kunt u ervoor kiezen om de banden te laten verzenden naar elk adres binnen Nederland of naar een van onze montagepartner in Nederland. Banden worden verzonden via professionele bezorgbedrijven met jarenlange ervaring in de logistiek. Wij hanteren een levertijd van 2 tot 5 werkdagen.

Kan ik maar één band bestellen of is het verplicht om een ​​minimum aantal te bestellen?
U kunt zoveel banden bestellen als u wilt.

Kan ik een bestelling plaatsen via de telefoon of moet ik bestellen op uw website?
U kunt alleen via onze beveiligde website bestellen.

Moet ik mijn bestelling controleren nadat ik deze op uw website heb geplaatst?
Het is zeker heel nuttig uw bestelling te controleren. U ontvangt echter ook een e-mail ter bevestiging van uw aankoop.

Heb ik een wachtwoord nodig of moet ik me registreren op uw website om een ​​bestelling te kunnen plaatsen?
Een gebruikersnaam en wachtwoord of registratie is niet vereist om banden op onze website aan te schaffen.

Wat gebeurt er als de banden die ik heb besteld niet meer beschikbaar zijn?
Hoe weet ik of de banden die ik heb besteld beschikbaar zijn? Het kan voorkomen dat uw bestelde band niet op voorraad is. In dat geval nemen we contact met u op en zoeken een passende oplossing.

Is het nodig om een ​​e-mailadres te hebben om mijn bestelling op uw website te voltooien?
Ja, omdat wij uw factuur en een bevestiging van uw aankoop alleen per email versturen.

Is het veilig om via internet te kopen?
Heb ik dezelfde rechten als wanneer ik de banden in een gewone winkel zou kopen?

Ja. Versleuteling van alle informatie maakt transacties veilig en uw rechten zijn dezelfde als wanneer u in een winkel koopt. Onze samenwerking met Merchant Partners, een toonaangevende leverancier van internet-e-commerce, betekent dat u erop kunt vertrouwen dat de transactie veilig is.

Wat moet ik doen om de banden te laten installeren?
VPS Bandenservice biedt u een lijst met montagepartners aan.

Wat zijn uw openingstijden? Heeft u een gratis nummer?
VPS Bandenservice is 24 uur per dag via WhatsApp bereikbaar op (06) 18 46 30 66. Ons e-mailadres is: info@vpsbandenservice.nl.
Tijdens kantooruren zijn wij telefonisch te bereiken op (070) 211 52 38 van Maandag tot en met vrijdag vanaf 9.00 uur tot en met 17.00 uur.

Wat is uw beleid voor het geval de geleverde goederen niet overeenkomen met mijn bestelling?
In het geval dat de banden die u ontvangt niet in overeenstemming zijn met de bestelling die op onze website wordt geplaatst, kunt u contact met ons opnemen om de bestelling te corrigeren. De banden moeten worden geretourneerd en VPS Bandenservice betaalt in dat geval alle verzendkosten.

Bied u kortingsbonnen of kortingen?
Af en toe hebben we een couponcode korting voor de aanschaf van banden op onze site. Wij plaatsen deze coupon kortingen wanneer deze beschikbaar zijn.

Wat gebeurt er als de prijs verandert op mijn banden nadat ik heb besteld?
Bandenprijzen fluctueren constant. Wij verkopen onze banden op basis van de inkoopprijs van de banden op het moment van aankoop. Als om wat voor reden dan ook de prijs van uw banden verandert zullen we de situatie evalueren en mogelijk een terugbetaling aanbieden, dit als uw banden nog niet zijn verzonden. Na verzending kunnen we geen tegoed aanbieden.

Kan ik deze banden ophalen?
Omdat we een groot aantal magazijnen hebben in het hele land waar we vanaf verzenden is het onmogelijk om uw banden zelf op te halen. In de meeste gevallen neemt verzending slechts een paar dagen en zijn de verzendkosten de gunstigste die we van onze koerier aangeboden krijgen.

Wat is de wettelijk garantie?
De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product. Als een product niet deugt, heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Er is geen wettelijke garantietermijn in Nederland. Dit is omdat het ene product langer mee gaat dan het andere.
Is het probleem met het product uw schuld? Dan heeft u geen recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Heeft u het product normaal gebruikt maar is het gewoon versleten? Ook dan heeft u geen recht op gratis reparatie. Bron www.rijksoverheid.nl
Echter, op alle producten van VPS Bandenservice geldt de wettelijke garantie. Kijk voor meer informatie over uw recht op garantie in onze Algemene Voorwaarden, onder Artikel 12.